onsdag 15 mars 2017

Virkade underlägg DIY instruktion och färdiga mönster

I panik fick jag plocka fram vårjacka och skor. Har traskat runt i tjocka vinterjackan och stövlarna utan att reflektera närmare över det. Huvudet är fullt av projekt att göra för framtida värme. Blusar, klänningar och värdinnegåvor.
Grundblusmönster för att sy är klart. Klänningmönster likaså. Ett jeanstyg till en klänning ligger på sybordet klart att klippas ut.
Tänkte att den kunde vara kul att ha på symässan i Malmö. Om jag får den klar förstås, i tid.
Ja efter flera års försök att komma iväg till en symässa: Plötsligt händer det! Det ska bli så kul, spännande och intressant. Eftersom jag aldrig varit på en symässa förut så vet jag inte men tror att det är jättekul!
Det blir en tågutflykt med yngsta dottern ner till Malmö för att bo hos äldsta dottern. Det ska också bli så roligt. Tjejhelg med olika äventyr. Egna och gemensamma.
Och mitt största blir symässan och alla tyger som kan finnas där. Och alla ideer och människor som kommer att vara där med sitt kunnande och med samma intresse som jag!
I soffan framför TV-n blir det mycket gjort nu. Vilsamt, kul och snabbgjort. Olika glasunderlägg och tester på att virka Mandala.
Och Pinterest är ju en guldgruva att ösa ur. Lätt att bli sittande länge när man letar efter mönster och färger. Det finns så mycket fint att titta på.
Ett underlägg har jag skapat själv! Har inte hittat något med samma mönster.
Har använt en grund med prästkragen som bl a Bautawitch har använt i sina vackra produktioner. Jag gör stolpar i pistillen medans hon gör fast-maskor. Den är så lätt att göra och så vacker och somrig i uttrycket.
Här har jag gjort en beskrivning. Min första DIY-instruktion! Varsegod, payback-time och stort TACK till alla som delat med sig av sina egna mönster och ideer, ja för allt jag själv fått gratis på nätet. Mer kommer för det här var kul.

Virknål 2,5 och bomullsgarn typ 8/4

Varv 1: Gult garn, virka 12 stolpar
Varv 2: Vitt garn, virka  (3 luftmaskor är första stolpen, två stolpar i samma maska, ta ur virknålen och gå in före första stolpen, bakom alla 3 stolparna och in i 3dje stolpens öppna maska och dra igenom tråden. Det är första blombladet med låsmaska), 3 luftmaskor och därefter 11 grupper med *3 stolpar tillsammans i samma maska, låsmaska, 3 luftmaskor* smygmaska i första stolpgruppens låsmaska.
Varv 3: Valfri färg, virka 4 stolpar i varje luftmaskbåge,  smygmaska i första stolpen.
Varv 4: Virka nu 2 luftmaskor, hoppa över en stolpe, virka 2 stolpar i nästa maska och därefter *1 stolpe i varje två stolpar på föregående varv, 2 stolpar i den tredje* varvet ut. När du kommer till luftmaskorna i början av varvet virka en stolpe framför luftmaskorna, gör en stolpe i den tomma maskan därefter, ev 2 om det behöver fyllas så det inte blir ett hålrum.
Detta gör att det inte blir någon skarv där varvet tar slut.
Varv 5: 5 luftmaskor är första stolpen och de första 2 luftmaskor för första bågen *hoppa över en maska, virka en stolpe, två luftmaskor* varvet ut. En smygmaska i tredje luftmaskan i första stolpen.
Varv 6: 6 luftmaskar i mitten av nästa luftmaskbåge är första stolpen och 3 luftmaskor för bågen. Virka *en stolpe i varje luftmaskbåge, 3 luftmaskor* varvet ut och en smygmaska i tredje luftmaskan i första stolpen.

Klart! Hoppas det går bra. Hittar du något fel här så hör gärna av dig så rättar jag.
Nu ska jag virka en höna. Snart är det påsk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir glad om du skriver en rad när du kikar in här