måndag 20 juni 2016

Knäckebröd och nya blommor

Nu har jag bakat knäckebröd! Så gott så det finns inte. Blev bjuden på detta hos min sykompis och blev helt såld. Bara måste göra. Och det gjorde jag. Tre plåtar blev det i helgen. En till mig, en till dotter och en till jobbet. Succé!
Receptet får du här.



Glutenfritt Knäckebröd
Gräddas i 150 C
30 – 45 min, eller tills brödet fått fin färg
1/2  dl linfrö
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
2 dl majsmjöl
salt, samt ev flingsalt som topping
2 dl kokande vatten
½ dl fin god olja, ex rapsolja
  1. Blanda de torra ingredienserna
  2. Häll på kokande vatten och olja
  3. Blanda ihop, kan stå en stund så mjölet sväller
  4. Lägg på en plåt och platta ut tunt

  5. Tips 1: en plastpåse på handen alternativt gladpack och brödkavel när du ska platta ut det på plåten
  6. Tips 2: blanda de torra ingredienserna i påsar och ta fram en påse när det ska bakas.

Sommarfägring



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir glad om du skriver en rad när du kikar in här