onsdag 31 augusti 2016

Sommarjobbet klart och nyponbuskar nyponbuskar...

En promenad en varm solig sista augustidag. Skönt vindstilla och helt underbart. Långsamt och energigivande.  Brittsommar.
Nyponbuskar nära Berga i Linköping
Äntligen anser jag att jag virkat färdigt min Ariane Shawl.  Ja jag hade kunnat virkar 5 cm till men nu räckte inte orken. Så jag avslutade med en rad över hela varvet och blockade därefter sjalen. Det är första gången jag gör detta själv.  Vilken skillnad det blev.
Och jag blev nöjd!
Nu är det bara att vänta på höstvindarna och den höga klara luften. 
Mitt sommarjobb är klart!


söndag 28 augusti 2016

Gör om och förändra

En promenad till biblioteket. Underbar trädskugga i varmt väder. 

Ja nu har jag fått feedback på min klänningstoile.  En del tyckte jag lika, som att öka vidden på bakstycket och minska lite på framstycket över stussen samt öka ärmvidden. En del tyckte jag inte samma, som att korta bystinsnitten.
 Men de har nog rätt för det såg lite konstigt ut. Jag hade sytt dem så de gick en bit över bysten. Det var nog inte så snyggt.
Men jag tänkte att det skulle hända något eftersom klänningen är väldigt slät....men jag hittar nog på något. Det som står ut i sidan är ficköppning utan fickpåse isydd.
Nu tvättar jag jeanstyget och sen ska jag sy klänningen. Roligt ska det bli.

Snart snart är jag klar med sjalen. Den ser inte ut som förlagan i mönstret, men jag är ändå nöjd.

Boken jag beställde på biblioteket före semestern har kommit. Den är precis vad jag sökte. Ska köpa den på nätet. Ser att den är till salu på flera ställen. Nu får jag fatt på vilka stygn de använde på 50 60 talsbroderierna. Det är ju svårt att se på en del bilder och nu blir det lättare att gissa och sen välja. Jag fick ett antal sömsätt till att välja på. Och varianter på de jag redan kan!!
Plötsligt blev det mindre med tid till hobbyarbete! Måste ju jobba också. Men tyvärr får jag allt mindre lust till det. Om jag slutför sjalen och bara broderar jämte syet kanske det känns lite mer luftigt i tidplanen.
Just nu har jag för mycket på gång. Svårt att ta det lugnt när man vill så mycket. Men måste nog göra det.  Livet bör vara i balans.
Mindfullness.

torsdag 25 augusti 2016

Höstfägring

Jag blev nöjd med min toile. Så ikväll får mina bästa kritiker säga sitt.

Har ritat mönster och gjort justeringar som veck i mönster i ärmhålet för de veck jag får under ärmen samt flyttat insnittet fram till sidoinsnitt vid bysten. Ritade det rätt så långa och lågt. Ska bli spännande att höra vad sytjejerna säger.
  Mycket tejp går det åt. 
Lunchen blev inte, som jag var bjuden till, pga ett sjukt barnbarn. Så jag åkte ner till stan och blev överraskad.
 
  Det var matmarknad och mycket gott såldes, många nationaliteter var där. Jag köpte kyckling i dijonsås och stekt potatis av fransmännen, kaffe av italienaren samt bakverk av några andra fransmän. Mycket gott!
När jag var mätt och nöjd gick jag till Olssons Tyger. De har ju slutrea...och 20% på alla stuvar. Så det blev tre stuvar!
Två blusar och en klänning!  Det såg jag framför mig när jag såg tygerna. Nästan 7 m tyg för 280kr. 
Och när jag köpt höstaster och bollkryss så åkte jag hem igen. Riktigt nöjd.
Avslutade första delen av dagen med en god kopp the. 


tisdag 23 augusti 2016

Höst 2016 och nya möster, nya kläder

Yngsta dottern har begåvats med samma höga midja som jag själv. Och blev besviken när hon provade kjolen hon verklig ville ha, den var obekämt låg i midjan. Jag bad henne köpa en bit tyg och så ritade jag ett mönster.
Hon hittade en courtelle-jersey i svart. Och efter lite provande och ändringar så blev det en kjol.
och en nöjd dotter.
Det är verkligen roligt att kunna göra ett plagg efter en bild.

Själv vill jag ha en kläning. Hittade ett jeanstyg hos Tusensköna Tyger i
Norrköping.
 Och en bild på en modell som liknar den klänning jag villa ha. Och nu ritar jag ett mönster och ska sy en toile. Och så visar jag sygänget på torsdag så får jag feedback.  
I morgon blir det lyx. Är bjuden till en höstlunch av väninnan P. Ska bli kul att träffas, det var så längesedan vi sågs och mycket har ju hänt.


Nu har jag gjort en höstplan!  Spännande om jag kan följa den.....



söndag 14 augusti 2016

Sista dagen...

...kom dotterns väska. Sen var det dags för dem att åka hem. 

Vi städade igen. Tvättade och stängde huset för nu.
Vår långa långa semester är nu inne på sista veckan.  Vi har åkt hem med blandade känslor.
Skönt att återse yngsta dottern igen. Lång tid sen vi sågs. Många kramar blev det.
Skönt att komma hem. Luften är skönt sval att andas.

Saknar värmen och solen, långsamhetens lov, huset vi fått lite ordning på, människor vi mött och ljuden. 
Men vi får ju komma ner igen. Vi har två underbara världar att njuta av.

Därför känns allt ok. Att börja jobba på måndag och ha en underbar semester att tänka tillbaka på, det går an.
Ser också fram emot att träffa vännerna i sygruppen och att börja sy höstkläder och rita mönster.
Har idéer  i massor.
Och så har jag mina broderier.
 

Ska avsluta Fågelbroderiet så jag får börja på Äppelträdet.

Sjalen är också snart klar. Ska bli spännade att se hur den blir efter blockning.
Blir längtan för stor finns
ju alltid bilder att titta på




lördag 6 augusti 2016

Ny restaurang och en väska tillbaka

Åh så fina de är i sina klänningar.
Stadsfesten i Fuengirola med musik, mat, uppvisningar, och mycket folk. Det var roligt att gå runt i gränder och på torget och utmed strandpromenaden. Överallt hände det något. På torget vid kyrkan var det uppvisning av vackra klänningar. Vi kikade på de första damerna
och gick sen  och letade restaurang.  Maken kom ihåg en som vi såg i maj som vi tyckte såg trevlig ut men då var stängd. Den heter  restaurante Casa Roberto . Och den var mycket trevlig, maten var supergod och desserten häftig.
Mätta och belåtna blev det en promenad utmed strandpromenaden. Där fläktade det skönt.
Taxi hem och ett glas svalt rosé på altanen. Nu är det semester.

Och en väska har kommit tillbaka. De körde ut den från flygplatsen till vår dörr.  Den andra väskan är på väg. Häftigt att det fungerar så att man slipper åka och hämta den själv.

torsdag 4 augusti 2016

Semester och njutning!

Så  är de äntligen här K och A. Utan väskor, det blev att gå ut på stan o leta tandborste och nödvändigt ombyte. När det var inköpt gick vi till Panormus och käkade. En kall öl beställdes av alla. Trötta stupade vi alla i säng kl 23.
Idag besöktes poolen och skuggan. Varmaste dagen med 41 grader. De har varnat för värmebölja idag. Så det är slowmotion-takt som gäller.

Tack och lov att de fick upp AC-n igår. Två gubbar, samma som fixat varmvattenberedare,  kranar och toastol, kom och slet hela dagen igår. Här hos oss ska nämligen aggregatet vara på taket. Så det var svettigt värre för dem.
Men vi är tacksamma idag.
Imorgon är det fest på stan i Fuengirola. Det ska vi besöka. Ska bli så roligt. 

Önskar att myggorna inte älskade mig.



onsdag 3 augusti 2016

Totalstopp och allt klart

Efter att vi fått lamporna att lysa och i tron att avloppet var rensat tog vi kväll.  Underbart att sitta ute när skymningen lägger sig medan svalorna äter kvällsmat i skyn. Vi får ett glas rosé och njuter.
Visserligen är den närmsta utsikten jord som ska bli gräsmatta på fredag men det går bra. Det blir fint.
Plötsligt hörs ett bekant blurpande från köket där diskmaskinen jobbar. Och när vi  kikar in i köket stiger vattnet i hon och det strömmar ut under diskmaskinen.
Vi stänger av allt och ringer till Handyman. Han ber att få ringa en riktig rörmokare och 2 timmar senare är två pigga killar på plats. Styr och ställer o blaskar o skrattar o torkar och rotar i röret.
 Plötsligt vill de ner i källaren. I taket där går en massa rör som de knackar på. Sen åker en såg fram och det börjar likna stambyte. När vi kommer ner nästa gång visar de ett avsågat rör på nästan 2 meter som är helt igentäppt!  Ja sen så spolar de i 1 timme hänger upp röret och torkar upp och städar. Nu rinner det i rören så fint!!
sen städar vi och tvättar trasor. Sover gott för nu är vi trötta.
Detta var igår.
Idag är en ny dag. Idag kommer äldsta dottern K, och hennes A. De har varit på bröllop i Sagreb och flyger via Barcelona. Landar i Malaga ikväll och så möter vi dem på stationen i Fuengirola.  Ska bli så mysigt att få hit dem. De blir första nattgästerna! !
Å så lite sangria förstås....
....som svalkar i värmen.