Har aldrig ätit det förut. Den fanns på det fina salladsbord som Restaurang von Dufva hade i onsdags (och som de alltid har ) i form av kokta kuber lagda i en olja. Så gott så jag blev tvungen att prova. Kokade bitarna ihop med lök o lite morot. Häller av kokvattnet, på med olja, persilja o salt. Går att äta!!! Ja, jättegott.
La några bitar i rotfruktslådan som jag rostade i ugnen. |
Och det andra nya är att jag har hittat på att börja brodera. Eftersom Strömma i Norrköping annonserade om linnetyg för 50kr metern fick jag idén att brodera kuddar. Har funderat på det ett tag men det har inte blivit av. Nu blev jag tvungen att åka dit. Jo det var naturvitt linne på 150 cm bredd och jag slog till.
Började testa lite olika stygn och hittade på det här:
Med det här fyllde jag påsen, lavendelskörd i juli |
Och nu tänker jag försöka göra en kudde med något motiv av knutar och efterstygn.
Det var så länge sedan jag broderade och det är så roligt och rofyllt. Passar bra att ha att göra på tåget ner till Malmö på torsdag. Virkningen är ju lite räkning av maskorna så det törs jag inte sitta med.
HEJ vinnare! Titta in till oss! : )
SvaraRadera