torsdag 15 december 2016

Stockhom i mitt hjärta...igen.

Ljus i mörker är så vackert
Var i ett kallt Stockholm med något som liknade så kallat Aprilväder....Solen sken på tågresan upp. Sen mulnade det på och ett lätt regn börjar falla för att övergå i tungt spöregn. Vaknade på söndagen till ett mysigt snöfall. Fina flingor singlar sakta och slutar i snöstorm på tvären.
Men skönt var det ändå att vara iväg, bo på hotell och äta god mat. Handlade lite julklappar och bara hade det mysigt, och bodde på Hotel Karlaplan.
Nu ritar jag skjortmönster. Lite vidare mönster än Klänningsliv/Blusliv som är väldigt kroppsnära.
Har sytt upp toile som blev bra så jag fortsatte att sy skjorta i vitt bomullstyg. Då blev det plötsligt väldigt lite tyg över höfterna. Inte alls så där luftigt med vidd som jag tänkt mig.
Vad som hände vet jag inte.
Men jag ökar vidden över höfterna genom att helt enkelt sy i en remsa i sidsömmen men minskade motsvarande bredd på bak- och sidostyckena ovanför midjan. Dels för att inte ändra ärmhålets storlek, dels för att remsan skulle vara lika bred uppe som nere. Tycker det blev snyggare än en kil. Ser mindre ut som om det är breddat. Tror jag.
Bild lånad på Internet
Åh så har jag drunknat i Pinterest-världen. Allt man söker finns ju där!
Undrar man hur man ska sy något eller göra alterations (mönsterförändringar för passformen) eller vill ha tips på modeller att sy upp eller mönster på quiltade saker, virkade saker ja, ni förstår. Jag kan hålla på i evigheter.
Och då har jag ännu inte gått på mat, bakning, frisyrer eller resor.
Så roligt och så informativt. Just detta med instruktioner, tips och bra saker som alla underbara människor i hela världen delar med sig av. Lika bra eller t o m bättre än Google.
MEN det tar ju mycket av ens tid! Om man låter det göra det förstås, och det är så lätt att man (läs jag) gör det.
Och tillsammans med syet, mönsterritning, kurs och jobbet så blir det lite dåligt med tid över till annat. Typ städning, bakning, klädvård och sånt......och bloggning. Ja nyhetens behag som avtar med tiden men just nu är det så roligt.

Bildresultat för julgran med paket
Nu i helgen blir det ingen Pinterest. Äldsta dottern med sambo kommer upp och firar jul. De ska vara hos "de andra" på julen så vi passar på att träffas denna helg istället.
Med klappar, liten gran, julmys, godis och Italiensk Buffé. En julhazard, blir det också förstås. Ska bli så roligt att träffas, det är ett litet tag sen nu.
I år hittade jag blomman Novemberljus! Har letat i flera år efter den.
Lycka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir glad om du skriver en rad när du kikar in här