fredag 25 september 2015

Malmö, Köpenhamn, Louisiana, Malmö

       

Som vi njöt och hade det bra. Fredagen var makens födelsedag och tjejerna dök upp på hotellet till frukost, utan att han visste något innan. Så blev det överraskning redan där. Sen äldsta dottern gått till jobbet och den yngsta satt sig och läsa till tenta så stack vi iväg till  Stoff & Stil där jag försvann en god stund. Köpte tre tyger och lite tillbehör. Det blir kappa och två klänningar. 

Maken gick i lite andra butiker under tiden.

Sen drog vi runt i stan och kikade i affärer, käkade en riktigt god lunch på Mello Yello på Lilla Torg.
På kvällen hade vi bokat bord på Pinchos. En mycket god upplevelse om än lite högljudd......och jag kände av att jag inte ska vara i en sån miljö. Skönt att komma ut och gå en promenad sen. Både för den mätta magen och det luddiga huvudet.


Lördagen åkte vi över till Köpenhamn och Louisiana på dagen och bokat bord på Ristorante Italiano, Fiolstrade 2, på kvällen. Däremellan hann vi dra en snabb springrunda i butikerna  på Ströget. Vi tjejer alltså, maken lade sig att vila en stund. Är jobbigt att fylla år.
Återigen åt vi gott både på lunchen ute på Louisiana och på kvällen som blev en festkväll till. Mysigt att vara hela familjen samlad.


Det är så vackert på Louisiana. Rofyllt att bara gå runt, sitta ner och betrakta. Reflektion, kontemplation, stillhet. Gott för själen.














Född redan 1929 i Japan, krutgumma?
Och utställningen av Yayoi Kusama var festlig och intressant. Visste inte att hon var så aktiv på 60- och 70-talet.

En tidig Pippi....









På gårdsplanen framför byggnaden står de här

Ja hösten är här nu. Träden börjar skifta i färg. Det är härligt, njuter av den höga klara luften och ljuset.
När vi kom hem hade alla äpplen lämnat trädet. Så nu blev det att bunkra i kylskåp och ta med till jobbet. Där brukar det försvinna ett par kilo på en dag.
Dottern tänker göra äpplemos så där går en del åt. Sen får vi äta så mycket vi bara orkar för det brukar inte gå att spara de här alltför länge. Dessutom är de lite stötta eftersom de ramlade ner. Paj blir det förstås till helgen. Mums!
Ja mycket gott har det blivit!

Nu går jag till syrummet och börjar väl att mäta så storleken inte  ändrats efter denna  "hyggeshelg ". Å sen gasen i botten!! Först ut blir klänning 1, en modell ur Burda nr 9/2014

Burda 9/2014 #102









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir glad om du skriver en rad när du kikar in här