lördag 4 juli 2015

Stockholm, sommarvärme och nysytt!

Nu är juli månad OCH värmen är här och juni bara försvann. Det är skönt, så kall som den månaden var. Tur att jag höll i och sydde mina solklänningar! Nu är det bara att bära men så svårt att välja vilken jag ska ha.
Men så är det, alltid är det nåt!

Stockholm var vackert. Som det brukar vara i sommartider.
Varmt också. Hade kjol och ärmlös blus och det räckte!
Slottet är så fint.
Bodde ute i Kista, bl a för att det var fullbelagt där vi ville bo men det gick bra.
Bodde på Hotel Mr Chip!

Kul för det låg 300 m från Kista-Gallerian och för att jag bodde där tidigt 80-tal då jag var på kurs på IBM. Som tur var så var hotellet uppfrächat sen dess. Men det var sig likt i foajen och restaurangen. Jag kände igen mig! Inomhus, men inte utomhus. Då var det skog och åkrar samt en låååång allé som vi gick igenom till kursen.
Men vi köpte SL-kort och åkte in till city och söder. Vi strosade runt och bara njöt. Dels i Gamla stan och så på Söder. Jag skulle ju till St Paulsgatan och Tygverket.
Och jag var där! Köpte två tyger. Inte lätt att välja. Men jag tröstade mig med att de säljer på nätet. Jag kan köpa mer när jag sytt något av de här två!

Och när jag kom hem sydde jag en klänning av det röda:

Är snyggare på.
Gick snabbt att sy och jag fordrade livet med tunn silke-crepe. Tror att det kanske blir lite svalare i värmen. Tyget är ju tät, om än tunn bomull. Ja den var skön i alla fall när jag hade den i gårkväll på After Work med vänninan P. Trevligt!  och gott: Rosé, räkor och bröd samt aioli-dipp.
Vi övade lite inför Spanien. Vi kommer att hälsa på dem i Cabo Roig/Torrevieja i sommar och då blir det nog sittningar i värmen.
Ja nu blir det glass och ett stort glas isvatten. Ut på altanen och solen! (Även om jag gärna sitter i skuggan)

Blommer i lådan. Både doftar och är vackra!
Min första tomat såg jag idag!! Söt va?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir glad om du skriver en rad när du kikar in här