måndag 21 december 2015

Nu har jag sytt och sytt och ...


Förvaringar, blir julklapparEn julklapp, Kimono


Dotters klänning, Burda 9/2012 #109
Phu!
Det har varit som en tomteverkstad i mitt syrum. Jag har sytt en kimono, en klänning, flera necessärer, ändrat en klänning och sytt ett par förvaringar som jag hittade på bloggen Anette L Syr och skapar .  Ursprungsmönstret är härifrån!
Perfekta sistaminutenjulklappar. Går ju att ha till alltmöjligt. Pennor, tandborste o tandkräm, sminkborstar, ja vad du vill. Går att sy på en kvart!
Eftersom jag ibland drabbas av utmattningtrötthet så har jag varit tvungen att vila emellanåt. 
Sömnaden är min rekreation och energipåfyllnad men jag kan inte sy när jag är trött. Då blir det inte bra. Och det tar lång tid med varje moment, inte som förut då jag snodde ihop en klänning på en kväll. 
Men det är så roligt att kunna skapa från idé till färdig produkt. Och jag blir ju bättre  med tiden.  Snart är jag nog ifatt mig själv!
Bak
Fram
Min julklänning är klar och jag kunde ha den på middagen förra lördagen. Kände mig bekväm och fin i den.
Ska bli en klänning!
I förra veckan var jag återigen hos Tusensköna Tyger i Norrköping! Skulle ha en bit kanttyg till kimonon. Men det hittade jag inte. Hittade däremot äntligen ett jerseytyg i en mörklila färg som jag letat efter hur länge som helst!!!
Svårt att återge rätt färg.
Lycka!

En krysantemum som börjat vissna blev en  bordsdekoration. Blev som ny och jag slapp att ge mig ut och köpa nytt. Klimatsmart?

Det finns alltså några fler som är som jag? Skönt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Blir glad om du skriver en rad när du kikar in här