torsdag 28 april 2016

Mönsterkonstruktion och sömnad




Nu har jag ritat o ritat. Klippt och diskuterat. Jag har turen att ha  två kloka personer att diskutera med. För det behövs. Det är svårt ibland att se vilken konsekvens en ändring i mönstret får på plagget. Ja nu ska man ju sy toiller så får man svar men ibland orkar man inte sy för att se efter, bara ibland.
 
Nästa redigeringsprojekt blir byxan.

Men först ska jag sy en kjol och en blus.....kunde inte hålla mig utan åkte till Tusensköna Tyger i Norrköping. Blev inspirerad av en av ägarna som sytt en jättefin kjol med fickor. En sån som man kan ha jämt!
Tyget är tvättat lin, i en jeansblå färg.
Och så hade hon ett jättefint viscosetyg som passade så bra till.

Ja alltihop ropade på mig och jag såg de färdiga plaggen framför mig.
OCH så är jag så grymt sugen på att sy nu efter allt skrivande och ritande och provande. 
Måste naturligtvis rita kjolen och blusen och sy toille först. Det har jag lärt mig nu. Men sen är det bara att dra på!! Och förhoppningsvis ska allt passa som en andra hud.....
Spännande projekt!


När häggen blommar är det väl vår?
Och när det är vår behöver man en ny handväska eller hur?
Jag hittade en i går som jag tror är ett måste i min garderob!

måndag 25 april 2016

Vår




Garn från Bautawitch. Lycka! Virkar kudde i vårfärger. Det är en skön avkoppling. 


Har äntligen kontrollritat grundmönstret till Livet/klänningen efter mina omstrukturerade instruktioner.  Så min trötta hjärna orkar läsa och förstå hur man ska göra.
Gjorde ändå fel ett par gånger (genom att räkna fel) och fick börja om. Men nu är det ok! Sytt toille och det stämmer perfekt!  Skönt när det äntligen fungerar.
Äntligen kan jag börja sy! Börjar med en blus med trekvartsärm och v-ringning. 

Och så är det
vår på Södra promenaden i Norrköping. Detta är vägen till glasskiosken.
Åker den på hemvägen ibland. Omväxling förnöjer! 


Två veckor kvar tills vi åker till Fuengirola !! Och vårt nya hus där. 
Nu skriver vi inköpslistor. Ikea, Eroski, el Cortes Ingles m fl ska få besök. 
Den här gången hinner vi nog inte strosa på Paseo  Maritim.  

Men läser inlägget på den här bloggen. Sol som Sol?. Eftersom det finns en underbar promenad just där. 
Vi kommer att jobba på att få i ordning en bostad som så småningom ska fungera som ett deltidshem. En början på ett hem som kommer att byggas upp varefter vi är där.
För just nu är det bara ett tomt skal. Och vi är förtjusta och förskräckta men mest så glada att vi hittat denna pärla. Och inte gör det något att vi inte hinner ner till Paseo Maritim den här gången.


fredag 15 april 2016

Underbart är att vara

Vårsol och glass! Är bara tvungen att ge mig själv en glass. Halvars Glass på Södra Promenaden i Norrköping, har öppnat!!

Bildresultat för glass bilder
Bara att välja.......


Jag kan stanna på vägen hem när jag vill. Lycka i kubik! 
Skönt är det att sitta och lyssna på fåglarnas kvitter och njuta en stund.

Och så är det fredag igen. Yes! Har börjat gilla fredagar jättemycket nu.....vill jag månntro vara ledig mer?

Är det pensionsåldern som närmar sig och är det så här det känns att bli äldre? En frihetslängtan typ! Vem hittade på förslaget att flytta fram pensionsåldern  och varför? 
Jag hinner snart inte åka till jobbet. Har så mycket annat jag vill pyssla med. 
Äta glass o sy o bara vara!
Bildresultat för symaskinerBildresultat för symaskiner
Bilder har jag lånat på Internet.

onsdag 13 april 2016

Tiden rusar och står still....

Bildresultat för fuengirola townFuengirola Church Square

Nu väntar jag så på att få åka ner till huset! Men tiden står ju stilla.
Samtidigt:
En ledig dag som jag tänkte vila på rusar på i så hög fart att det snabbt blir kväll. Och inte har jag hunnit vara något i mitt syrum. Nu längtar jag dit också.
MEN jag har ändå hunnit mycket annat. Började med en lugn morgon. Är så heligt för mig fortfarande. Ingen stress, frukost i lugn och ro, kaffe med tidning i soffan och först när tidningen är utläst, ordentligt läst, och kaffet urdrucket går jag upp och börjar min dag.
Idag hade jag en tid på mammografi vid kl 10 så det blev lite "tidspress" men ingen stress. Detta besök gick bra. Två år kvar till nästa. Men efter  man fyllt 74 år blir man inte kallad mer! Sa de glada tjejerna vid mottagningen. Yes!!
När jag handlat och lämnat en bok på biblioteket, fixade jag lunch. Sen kom målaren med några lister han skulle spika upp. Syrran kom och käkade upp lunchen, tillsammans med mig. När hon åkt pratade jag med grannen en stund i den underbara vårsolen.
Och därefter åkte jag iväg med bilen för att få däcken utbytta.
En lång promenad i solen under tiden killarna jobbade och så hem för kvällsmat.
Nu har jag suttit en stund och renskrivit alla instruktioner för mönster-konstruktionen av livstycket.
Innan var det lite rörigt och svårtytt för min trötta hjärna. Ska kontrollrita i helgen så jag inte missat något.
Och så har jag äntligen  kommit till skott och beställt garn från underbara BautaWitch!! Nu längtar jag tills jag får hem detta. Har köpt en ny virknål också. Lycka!
Hoppas det går fort, fort, för nu vill jag virka. Ska bli kudde till huset i F.

Ja jag har haft en skön dag och utan stress men ändå fått en del gjort och sparat på mig energi och gladkänsla. Det känns lugnt och jag har fått vara i solen, träffat syrran, gjort ett bra jobb med mina instruktioner. Känner mig nöjd med ny energi att använda imorgon.
Ny dag nya tag.
Och en dag närmare resan....

fredag 8 april 2016

Jippi!


Ja så har jag fått ordning på mitt liv och mina byxor. Ja i form av mönster och provsydda plagg alltså. Ärmen och axelsömmen blev så superbra.  Byxorna håller jag som bäst på att sy nu.
Kursen är slut men det blir fortsättning i höst!! Jippiiii. Vi vill nog fortsätta allihop. Roligt att känna flera människor som tycker om mönster och tyger.

Jag fann en liten nåldyna på nätet som var superlätt att sy. Hittade inte tillbaka till sajten så jag kan inte säga vem jag "snodde" idén ifrån. Tog i alla fall med varsin till alla på kursen. Tyckte det passade bra när vi ska börja sy våra kläder.
Nu har jag kvar att göra i ordning alla grundmönster och bestämma vad jag vill sy till sommaren. Försöka göra en plan.....igen.
 

I vår ICA-affär finns det chans att få en extra rabatt på köpet om man får guldscannern. Jag fick guldscannern häromdagen då jag skulle kompletteringshandla. Dagen innan hade jag och maken varit och veckohandlat. Jippi!

Idag är det fredag.  Äntligen! Fredagsmys och en hel helg efter det då jag ska sy. Och plantera mina penséer. Våren är här!!! Jippi!!